Supa crema de dovleac(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1616) Miezul de dovleac se taie cuburi. Ceapa taiata marunt se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul alb si dovleacul cuburi. Se lasa putin sa se prajeasca si se adauga apa. Se fierbe cca 40 minute (bucatile de dovleac sa fie moi si sa se poata faca piure).
Se mixeaza cu blenderul. Se adauga amestecand smantana sau iaurtul. Nu se mai fierbe dar se incalzeste sa fie fierbinte. Se poate adauga curry dupa gust.
Se serveste cu seminte de dovleac prajite si cu foccacia.
Supa crema de linte(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1490) Lintea se inmoaie in apa calduta cu o seara inainte. Se stoarce de apa in care a stat la inmuiat si se fierbe cu sare. Se adauga sunca si se fierbe pana se inmoaie. Sunca se scoate inainte ca lintea sa fie fiarta. Se spumeaza supa in timpul fierberii. Lintea e fiarta dupa aprox. o ora.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se adauga la supa ceapa taiata, ghimbirul si prazul, apoi condimentele si concentratul cuburi la sfarsitul fierberii. Se dilueaza cu apa daca e necesar.
Se trece prin blender. Se taie sunca cubulete si se adauga in supa.
Supa se serveste cu mustar pe marginea farfuriei si cu paine.
Supa crema de broccoli(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3092) Se prajeste putin prazul in ulei, se adauga apa, cubuletele de concentrat de supa si broccoli. Se fierbe cca 10-15 minute pana broccoli e moale. Se adauga fasolea fiarta si se paseaza totul. La sfarsit se adauga cascavalul ras. Nu se mai fierbe.
Se serveste cu paine neagra.
Supa crema de galbiori(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3281) Ciupercile se curata bine, apoi se prajesc in unt la foc mic cca 10 minute. Faina se imprastie peste ciuperci si se amesteca bine, apoi se adauga jumatate din zeama(bulionul de oase si carne).
Amestecul se mixeaza la blender pana devine piure. Se pune apoi intr-o cratita si se adauga restul de zeama amestecand bine. Se fierbe la foc mic 10-15 minute.
Se amesteca galbenusurile si smantana si se adauga la supa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se serveste cu patrunjel tocat.
Supa crema de sfecla si cartofi(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1693) Preincalziti cuptorul la 190 grade C. Puneti cartofii si sfecla intr-un vas termorezistent, stropiti-le cu 1 lingura ulei de masline, condimentati cu sare si piper negru dupa gust, si lasati-le in cuptor pana cand se inmoaie, aproximativ 1 ora, dupa care se lasa sa se raceasca.
Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o oala pentru supa si caliti usor telina, ceapa si usturoiul. Amestecati la foc mediu pana cand ceapa devine translucida, aproximativ 5 minute. Se amesteca apoi cartofii, sfecla, supa de pui, cimbrul si frunza de dafin. Fierbeti la foc mic pana cand telina este foarte frageda, aproximativ 45 de minute.
Cand s-au fiert toate, scoateti foaia de dafin si amestecati supa bine intr-un procesor de alimente sau blender pana devine crema. La final se adauga putina smantana si suc de lamaie.
Se adauga aproximativ doua treimi din spanac, se amesteca din nou, se pune menta, un capac pe tigaie si se lasa la foc mic timp de aproximativ 8-10 minute, pana cand legumele se inmoaie.
Adauga 500 ml de supa, se aduce la fierbere si se lasa la clocotit usor pana cand cartofii sunt moi (aproximativ 15 minute). Adauga spanacul ramas tocat, mazarea, si mai lasa cratita pe foc 4-5 minute.
Scoatee tulpina lemnoasa de menta (daca ai folosit-o cu tulpina) si amesteca totul intr-un blender sau procesor de alimente.
Dupa ce compozitia devinr cremoasa se mai lasa putin pe foc (1-2 minute), se condimenteaza dupa gust cu sare, piper negru proaspat macinat si suc proaspat de lamaie. Se presara patrunjel tocat si se poate servi. Dupa preferinta puteti adauga crutoane si putina smantana.
Supa crema bicolora cu ardei(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1071) Pune ardeii rosii si galbeni in doua tigai separate. Imparte telina, ceapa, usturoiul si cimbrul in cele doua vase, apoi cate jumatate din cantitatea de supa de legume in fiecare vas si cate o frunza de dafin. Se aduce la fierbere si se opreste atunci cand legumele sunt moi.
Scoate frunzele de dafin si mixeaza intr-un blender fiecare supa in parte pana se omogenizeaza, clatind blenderul intre supe. Condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat, apoi mai lasa-le 5 minute la foc mic.
Pentru crema de arpagic: amesteca bine crema de branza proaspata cu arpagicul si condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Pentru servire: toarna cantitati egale din fiecare supa in doua cesti separate. Tine cate o cana in fiecare mana si toarna continutul lor intr-un castron in acelasi timp. Se decoreaza cu crema de arpagic si se serveste cu paine prajita
Combinati rosiile, ceapa, 2 linguri de coriandru si ardei Chipotle intr-un blender sau procesor de alimente. Amestecati pana se omogenizeaza, apoi transferati intr-un castron mare. Adaugati chimenul prajit, porumbul, apa, sucul de lamaie si sarea; amestecati pana se combina toate. Bagati la frigider aproximativ 1 ora sau pana cand doriti sa o seviti.
Pentru a pregati iaurtul cu coriandru: intr-un procesor de alimente sau blender se amesteca bine iaurtul si coriandrul. Se lasa la frigider pana la servire.
Supa rece se impare in 4 boluri si se garnisesc cu o lingura generoasa de sos de iaurt cu coriandru.
Supa crema de sparanghel(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1652) Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga ceapa, sarea si amesteca des, pana devine aurie, aproximativ 5 minute.
Se adauga apoi pudra de curry, ghimbirul, coaja de lamaie si cartofi, amestecand ocazional, timp de 5 minute. Se amesteca supa, laptele de cocos si sparanghelul taiat bucati. Adu la foc mic, acopera partial cratita si continua sa gatesti pana cand cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute.
Supa se face piure cu un mixer sau un blender, amestecand pana la omogenizare. Condimenteaza cu sare si piper.
Amestecati smantana cu sucul de lamaie si arpagicul, apoi turnati cate 1 lingura in fiecare castron cu supa.
Informatii nutritionale pe portie: 203 calorii, 13 g grasimi (6g sat, 4g mono); 14 mg de colesterol; 19g carbohidrati; 4 g proteine; 3g fibre; 444 mg de sodiu; 154 mg potasiu
Supa crema de mazare(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1588) Aduceti apa la punctul de fierbere intr-o oala mare. Adaugati mazarea si dati focul la mic amestecand ocazional in decursul a 45 minute.
Transferati apoi mazarea intr-un procesor de alimente, adaugati 1 ceasca de lichid (in care a fiert mazarea) si amestecati pana se omogenizeaza. Crema rezultata se toarna intr-o cratita mare la care se adauga lichidul ramas pentru gatit printr-o sita cu ochiuri fine.
Amestecul se aduce la fierbere pana cand se reduce lichidul cu aproximativ o treime, cca 30 - 35 de minute. Se amesteca mararul tocat, sarea si piperul si se imparte in bolurile de servit, garnisind cu o crenguta de marar si iaurt.
Informatii nutritionale pe portie: 79 calorii, 1g grasimi (0g sat, 0g mono), 2 mg de colesterol; 13g carbohidrati, 6g proteine, 4g fibre; 429 mg de sodiu; 364 mg potasiu